Читај ми!

Пет највећих грешака при шминкању

Упадљив руж за усне, светлуцава зелена сенка за очи, розе руменило... Превише ако се нанесе истовремено. Ако желите да изгледате свежије и упадљивије, никако немојте правити било коју од највећих пет грешака код шминкања.

Свака жена жели да изгледа лепо, по могућности, савршено. У ту сврху користи се шминка. Међутим, са њом се понекада претера, или се она употреби на погрешан начин, па се постигне контраефекат.

Иако се свакодневно сусрећу са много најновијих модних и мејк-ап савета, већина жена с времена на време, направи понеку грешку. Чак и славне личности, које имају иза себе читаве тимове стилиста, понекад погреше.

Ево оних најчешћих и предлога како да се избегну.

1. Претамна нијанса ружа

Изразито тамна нијанса ружа попут смеђе, кестењасте или љубичасте може да делује преагресивно и да учини особу старијом. Треба избегавати исцртавање усана тамном оловком, јер она треба да вам помогне да исцртате контуре усана и да се руж не размазује. Уколико је оловка много тамнија од ружа, изгледаће као да око усана имате рам за слику. Боја оловке увек мора да буде усклађена са бојом ружа.

2. Претанке обрве

Уколико вам се десило да сте се занели и претерали са коришћењем пинцете, мораћете да пустите да вам обрве поново израсту како бисте могли да их умерено и лепо обликујете.

Такође можете да се послужите посебном оловком за обрве. Уколико имате тамну косу, одлучите се за црну или тамносмеђу варијанту, а ако вам је коса светлија изаберите светлосмеђу оловку.

3. Претеривање са шминком

Углавном је ово почетничка грешка, али се и даље често понавља. Интензивно нашминкане очи и усне, у комбинацији с тешким слојем пудера и руменила, неће учинити да заблистате. Напротив, изгледаћете много старије. Колико год да волите експериментисање са шминком, ипак треба бити умерен и до свежег и модерног изгледа доћи истицањем или очију или усана, а остатак лица тек незнатно осенчити и прекрити неправилности.

4. Погрешна нијанса пудера

Честа грешка код свих жена. Чак и ако сте открили идеалну нијансу за свој тен, пудер купљен у летњим месецима неће вам одговарати зими и обрнуто. Зато би свака жена требала да има барем два пудера која може да носи у складу са годишњим добом и тоном коже, а препоручљиво је мешање те две нијансе како би се добио тон који ће савршено одговарати боји вашег лица.

5. Јако руменило

Превелика количина руменила учиниће да лице изгледа прљаво или неприродно наранџасто. Осим тога, нијансе руменила, као и када је у питању пудер, треба користити у складу са годишњим добом, односно усклађивати са топлијим и хладнијим делом године.

Ако желите да визуелно проширите своје лице, руменило нанесите водоравним потезима четкицом, а ако хоћете да издужите лице, нанесите руменило вертикалним потезима четкице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара