Тајна је у панталонама

„Палацо“ панталоне које су красиле грациозне филмске диве из златног доба Холивуда данас су саставни део колекција свих познатијих дизајнера. Широке ногавице цветних дезена прави су избор за високе даме, али и оне ниже, уз одговарајућу обућу, могу да понесу нову моду.

Нови тренд на светским модним сценама постале су панталоне са изузетно широким ногавицама, такозване „палацо" (palazzo) панталоне.

Иако најбоље стоје дамама које се могу похвалити висином, и оне ниже могу, уз одговарајуће штикле и мало скраћивања, са поносом да понесу у нову моду.

Овај модни детаљ је присутан на светској сцени још од доба филмских тридесетих година прошлог века, када су највеће диве заводиле са биоскопских платна, али и ван њих управо у овим фантастичним панталонама.

Упарене са танким, високо исцртаним обрвама и обућом са платформом, одавале су утисак врхунске елеганције и гламура.

Лепршале су и кроз седамдесете и осамдесете, заводећи могућношћу покрета које широке сукње на које ове панталоне личе нису пружале.

Данас, дизајнери попут Марка Џејкобса, Џозефа Алтузара, али и модне куће као што је „Максмара" (MaxMara), не могу да замисле своје колекције без „палацо" панталона.

За разлику од класичних модела овог одевног предмета, који су углавном били у неутралним бојама, модерне широке панталоне су процветале у најразличитије флоралне дезене.

Уз једноставан топ и шешир широког обода или наочаре, цветне панталоне су прави избор да се пролеће и лето учине интересантним.

Стручњаци једино упозоравају даме да кројеве и дезене бирају у складу са грађом, након чега ће бити спремне за поход на градске улице и привлачење погледа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара