Бунтовна визија Ане Салазар

Комбинујући средњовековне елементе са дрским кожним хаљиницама украшеним металним нитнама и зихернадлама, позната португалска дизајнерка Ана Салазар направила је комплексну визију смеле жене будућности.

Ревија познате португалске креаторке Ане Салазар на одржаној Лисабонској недељи моде почела је приказом манекенки у ставу мирно на писти које су биле одевене од главе до пете у црвену боју - од црвених капута преко панталона у истој боји и детаљима од коже.

Било да је циљ таквог увода био да завара присутне у једноличност ревије која следи или да заинтригира, једно је сигурно - колекција за јесен/зиму 2011. била је све само не предвидива.

Тематика је обухватала широк спектар од средњег века до футуристичког изгледа, а колекцијом су доминирали детаљи попут бројних шљокица, необичних украса за главу и металих бодљи и зихернадли.

Кожне јакне и панталоне рађене су по угледу на оне који бајкери носе са металним нитнама и зихернадлама, док су на отменим ципелама смело стајале бодље.

Изазовне кратке црвене хаљинице, такође, биле су украшене металним детаљима, док су их пратиле рукавице и чарапе у истој боји.

Запажене су и хеланке и шире панталоне рађене од материјала налик сликарском платну, представљајући уметничко дело сам за себе.

Ревија је завршена приказивањем тешких црних капута и панталонама и ципелама у истој боји чију су монотонију разбијале у последње време веома популарне наочаре са дебелим оквирима.

Иако делује немогуће одредити јединствену инспирацију те колекције, чини се да различити модели и детаљи у њој савршено функционишу заједно и носиви су у свакодневном животу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара