Криза креативности или много лепа хаљина?

Креација модне куће „Долче и Габана“ велика је инспирација уредничким тимовима модних часописа. Ипак, многи се питају да ли је иста хаљина на насловницама чак три европска „Вог“ издања недостатак маштовитости или прави модни хит.

Насловнице престижног Вог магазина (Vogue magazine) у више Европских земаља, на којима је иста бела хаљина модне куће Долче и Габана направила је праву модну дилему.

С правом је отворено питање да ли је реч о недостаку уредничке креативности или је пак лепота хаљине конкретан разлог зашто се толико уредника одлучило да јој посвети насловну страну.

Можда је чињеница да је Долче и Габана колекција за летњу сезону 2011. године толико опчинила модни свет да су се уреднице француског, шпанског и немачког Вога свесно држале исте идеје, и своје моделе са насловних страна обукле у исту хаљиницу.

Изазовна бела, провидна хаљина, богата чипканим орнаментима препорука је многих модних стручњака те је као таква оправдано на истакнутим местима популарних магазина.

Поступак новопечене уреднице француског издања Вога, Емануел Алт, неки су описали као потпуни промашај, јер се од ње очекивало више креативности и свежих идеја.

Ипак, Емануел је кренула сигурним корацима, када је на насловницу ставила фотографију чувене манекенке Жизел Бундшен у поменутој хаљини, без обзира на то што је колегиница из шпанског Вога пре тога у исту гардеробу обукла другу девојку.

Изненађење је постало још веће када се уреднички тим немачког издања одлучио за исти подухват, те је многе ипак навело на размишљање да креација Долче и Габана заслужно краси насловне стране поменутих модних магазина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара