Кратко, али слатко!

Јесењом колекцијом коју је представио у Лондону, Пол Кастело подсетио је на моделе који су били модерни шездесетих година. Врсни креатор истовремено је показао да старе идеје у модерном паковању могу бити неодољиве новим генерацијама модних поклоника.

Након успешно завршене Недеље моде у Њујорку, привремени епицентар модних дешавања пресељен је у британску престоницу.

Част да отвори Недељу моде у Лондону припала је Полу Костелу, који се и по пореклу и према годинама стажа у модном креирању, може сматрати домаћином догађаја.

Ведрина боја, које је искусни дизајнер употребио у својој јесењој колекцији, лако су пренеле талас лепог расположења на публику.

Жуте, пинк, ружичасте, зелене и плаве нијансе с великом прецизношћу осликавају јесен и њене природне боје, подсећајући на давно изгубљену драж овог годишњег доба.

Рекло би се да је носталгија за временом, у којем се никуда није журило, превагнула у моментима инспирације и настајања колекције Пола Костела.

Оцењена од модних критичара као „најјача" у последњих десет година, колекција је богата металик хаљинама налик на бебидол моделе из шездесетих година 20. века, мини сукњама са фалтама, последњих година популарно названих „скејтерским", и кратким блејзерима дужих и краћих рукава.

Изгледа као да је Костело својим моделима желео да подсети све присутне да су мини хаљине одувек биле атрактивне, док је металик нијансама, изузетно високим штиклама и црвеним перикама шармантно кокетирао са млађом публиком.

Карирани капути и јакне, такође укројени по модним принципима шездесетих, Костелов су предлог за све генерације.

Утисак ноншалантности свакако ће помоћи током тмурних кишних дана.

Можда приврженији дамама у свом стваралаштву, ирски дизајнер није потпуно запоставио мушку популацију. 

За јесењу колекцију свој господи скромно предлаже одела са ужим сакоима, дуже капуте и такозване чамац ципеле.

Боје су у овом случају тамније без већег наглашавања било ког дела одевне комбинације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво