Према корицама не оцењуј... торбицу!?

Последње тренди изненађење модних дизајнера стиже из библиотеке. Францускиња Олимпија Ле-Тан осмислила је и на модну писту и црвени тепих послала торбице које изгледају као „Ловац у житу“ или „За ким звона звоне“.

Уместо шљокица, крзна, анимал принтова или ланца уместо каиша, неприкосновених ове сезоне, дизајнерка Олимпија Ле-Тан направила је ташнице са којима припаднице лепшег пола  изгледају више као да су управо изашле из библиотеке, него као да су кренуле на премијеру филма.

Француска модна уметница направила је праву малу револуцију у свету торбица, а познате лепотице већ су набавиле по једну копију за свечане прилике.

Глумица Натали Портман рекла је, једном, да би јој драже било да буде паметна, него филмска звезда. На премијери филма Црни лабуд, у којем тумачи главну улогу, носећи Лолиту Владимира Набокова, 29-годишња уметница доказала је да може да буде и једно и друго.

Међутим, они који би пажљивије погледали маслинастозелени предмет, који је држала звезда филма Гојине утваре, убрзо би схватили да је реч о торбици француске дизајнерке.

Манекенка и глумица Клеманс Поези, такође, није могла да одоли дизајну маштовите земљакиње. За премијеру првог дела филма Хари Потер и реликвије смрти, која је одржана у британској престоници пре месец дана, одабрала је романтичну Шанел хаљину и Лепотицу и звер.

Олимпија Ле-Тан завршила је уметничку школу у Призу и у свет моде закорачила као приправник у модној кући Шанел.

„Била сам веома поносна и срећна када сам видела да глумице, које су међу најлепшим и најбоље одевеним у својој генерацији, носе нешто што сам ја направила", искрено је рекла дизајнерка која је била инспирисана очевом колекцијом књига.

„Мој отац има велику збирку прелепих старих књига. У кући, у којој сам одрасла, сви зидови били су прекривени њима", објаснила је уметница из Француске.

Када се одселила, и сама ауторка необичне колекције торбица, почела је да сакупља прва издања књига издатих четрдесетих и педесетих година 20. века.

Према речима дизајнерке, неке су имале тако невероватне корице да је просто било штета не трансформисати их у нешто још интересантније.

Колекција ташни несвакидашњег изгледа носи симболичан назив: „Не можеш оцењивати књигу на основу корица" и има 21 модел. Међу најтраженијим насловима су Ловац у житуЗа ким звона звоне и Лолита. Свака торбица има унутрашњост од филца и украсе извезене свиленим концем.

Радионице дизајнера последњих година откривају неслућене модне потенцијале разних  материјала, стилова, али и предмета. 

Одакле ће стићи нека нова модна посластица?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво