Београдски модни кутак

Креације домаћих дизајнера, од Верице Ракочевић до младих нада Дејана Деспотовића, Ане Љубинковић, Дејане Момчиловић и других, однедавно Београђани могу наћи на једном месту - у Чумићевом сокачету. Како би подигли свест клијената да купују српску дизајнирану одећу, креатори су цене прилагодили економским приликама.

Стара модна дестинација, први београдски шопинг центар Чумићево сокаче, почетком новембра постао је први београдски простор за домаће дизајнере, групу аутора удружену због представљања и популаризације моде, од Верице Ракочевић до нове генерације дизајнера Дејана Деспотовића, Ане Љубинковић, Дејане Момчиловић и других.

Некад Чумићево сокаче, данас је „Чумић дизајн дистрикт", место различитих ауторских модних прича, пре свега младих српских дизајнера.

„Мислим да је то феноменално и драго ми је да је неко као Верица Ракочевић покренуо ову идеју и мислим да сваки креатор у свету то има", изјавила је Снежана Дивац.

Полазна идеја била је да се формира и освоји простор којим ће се испреплетати различити креативни светови. Реакције су углавном позитивне.

„Било је доста изненађења, људи пролазе, уђу рецимо из Нушићеве и потпуно се изненаде кад дођу до овог дела, или уђу из Македонске па их дочека нешто ново и сређено, тако да је заиста најпозитивнија могућа реакција", рекла је модна дизајнерка Ана Љубинковић.

Што се цена тиче, дизајнери кажу да су се трудили да оне буду приступачне.

„Свакако ће неко време цене бити веома приступачне да би се људи навикли и да би подигли свест, да носе дизајниране ствари и да купују српски дизајн", објаснио је дизајнер Дејан Деспотовић.

Према оцени Ане Љубинковић, модни дизајн је део културе, а никако и нипошто није забава, као што се некада третира у медијима.

Ако желите да изгледате другачије и при томе подржите домаћу модну сцену или само да видите шта производе наше модне снаге онда је „Чумић дизајн дистрикт" право место за вас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво