Украшене стравом и ужасом

Кутије за накит у последње време све чешће опседају змије, шкорпије, пауци, ликови из хорор филмова, а нађе се и понека лобања, пиштољ, па чак и људско срце са аортама и венама! Инспирисани разним хорор темама, дизајнери храбрим дамама нуде застрашујуће комаде врхунске израде, а стилисти саветују опрез при избору.

Велики, црни пауци, шкорпије са изигнутим репом готово спремне да убоду, слепи мишеви, змије обавијене око мишице или врата, мртвачка лобања, шаке које се примичу душнику...

Упркос сликама које се неминовно јављају у мислима, није реч о сценама из филма страве и ужаса већ о огрлицама, привесцима, наруквицама и минђушама!

Још од имућнијих Египћанки пре неколико хиљада година змија се често може наћи у кутијама за накит. Најчешће као наруквица која се носи на мишици, али и око ручног зглоба.

Последњих деценија, овај рептил преселио се око врата припадница лепшег пола.

Бело и жуто злато, сребро, сафири, рубини, понеки дијамант, образују лик змије која тежи да дохвати свој реп. Упркос врхунској изради и гламурозном изгледу, познате лепотице не одлучују се често за тако интригантан накит.

Ипак, трендсетерке попут Саре Џесике Паркер храбро ће се одлучити за стил који ће недвосмислено асоцирати на чувену Клеопатру.

Млађе даме, желећи да покажу оштрију страну личности, определиће се за бунтовничке симболе: лобању са укрштеним костима, пиштоље (Ријана је недавно носила један око врата)...

Од 1993. године интересовање за детаљима са ликом јунака филма Тима Бартона The Nightmare Before Christmas готово да не јењава. Џек Скелингтон честа је инспирација алтернативних уметника који израђују шналице за косу, минђуше, привеске.

У причи о необичном накиту, истичу стилисти, незаобилазни су привесци са зглавкарима од којих се некима леди крв у жилама.

Пауци застрашујућег изгледа и мреже које плету интересантни су неустрашивим дамама. Неким припадницама нежнијег пола које не страхују од уједа паука или убода шкорпије право задовољство представља да им они украшавају деколте или врат.

Међу најнеобичнијим комадима накита свакако су они који изгледају као људски органи!

Према оцени модних стручњака, такав стил није предвиђен за свакога и требало би га избегавати. Оне даме које се ипак одлуче на тај потез морају бити свесне да ће изазвати више нагативних него позитивних коментара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво