Традиционално и изазовно

Прослављајући две деценије присуства на међународној модној сцени, индијска дизајнерка Рита Бери, представила је колекцију у којој сједињује мистичну Индију и сексепилни Запад. Изазовни кројеви праћени традиционалним детаљима приказују модерну жену свесну свог порекла.

Рита Бери своју прву колекцију представила је још давне 1990. године, када је индијска модна индустрија правила прве кораке ка високој моди. Убрзо су њене креације доспеле на француску модну сцену и Рита је постала први индијски амбасадор на париским пистама.

Уследио је пут око света и излагање њених креација критици најеминентнијих стручњака, али и уједно упознавање светских модних центара са мистиком која је одувек обавијала Индију.

Индијској Донатели Версаће недавно је Влада Француске доделила престижну уметничку награду, што су медији прогласили за кулминацију њене двадесетогодишње каријере која се одвијала на два фронта - њуделхијском и париском.

Управо због тога, ревија којом је представила колекцију за пролеће/лето 2011. године приказује ретроспективу њеног рада и показује прелазе које је имала током каријере.

„Управо обележавам две деценије присуства у модној индустрији и мислим да је право време да подсетим људе на моје креације током година. Овом колекцијом доминирају црна и бела боја, јер ме оне подсећају на прошла времена", изјавила је Рита Бери.

Приметна је и црвена боја која доминира накитом, појасевима, јакнама, али и рубовима гардеробе.

Комбинујући индијске и западњачке стилове, дизајнерка је успела да створи сопствени интернационални бренд, а креације нове колекције су доказ да је јединственост могуће постићи чак и у доба масовне рециклаже идеја.

Модерним кројевима који су оплемењени традиционалним индијским детаљима, попут појасева и накита, прва дама индијске моде приказује независну, самосвесну жену, која ипак није изгубила контакт са својим коренима.

Шешири, украси за косу и бројни карнери чувају тајновитост и мистику по којој је Индија позната.

Гола леђа, откривена колена, апликације од перја и сребрне чизме до средине бутина наговештавају нешто модернији стил и заокрет ка савременим, западњачким трендовима.

Завршница ревије у присуству познате новелисткиње и колумнисткиње Шобаје Де, била је начин да Рита Бери пошаље поруку да године нису битне, већ како се људи осећају.

Шездесетдвогодишња списатељица појавила се на крају ревије у необичном црно-белом сарију и најновијом књигом у рукама „Шобаја у шездесетим", пружајући подршку дизајнерки у слављењу женског духа без обзира на године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара