Алиса у земљи веша

Поред огромног чајника и шоље, пистом су прошетале манекенке носећи романтичне комаде веша, оплемењене валовима тила и перја. Са шеширићима и зечјим ушима у коси манекенки, ревија Дисаје Соракраикитикул у Бангкоку изгледала је као део бајке.

Дисаја Соракраикитикул и њена линија веша "Boudoir" навикли су обожаватеље на шармантне комаде, али колекцијом "Darling Doll" представљеном на Недељи моде у Бангкоку скренула је пажњу и оног дела јавности који до сада није пратио њен рад.

Родом Тајланђанка, након емигрирања у Велику Британију 1995. године, уписује високу школу за дизајн у Лондону и својим дипломски радом фасцинира строге критичаре.

Балска хаљина, са толико набора и валова да је деловала као плишани меда, обележила је њене моделе и након дипломирања.

Приликом стварања прве колекције женског веша, креаторка је остала верна својим почецима - веш је изгледао као хаљина из бајке претворена у одећу за спаваћу собу.

Најновијом колекцијом линије "Boudoir" преовладавају пастелне боје - незаобилазна ружичаста, бела, беж али и црна.

Сви модели су обавијени тилом, заштитним знаком Дисаје, и ушушкани у бројне наборе и карнере. Делују изузетно женствено и младалачки и буде давно заборављену романтику.

Присутност детаља од перја, иако умерена, показује да су комади који су обележели прошлу сезону још актуелни.

Сама сцена за ову ревију била је нарочито занимљиво уређена, са огромним чајником и шољом такође пастелних боја, а чинила је да манекенке изгледају као модерне Алисе у земљи чуда.

Украси у коси манекенки које су шетале пистом, од шеширића до ушију попут зечјих употпунили су бајковитост читаве ревије.

Иако млади дизајнери обично буде одређену дозу скепсе код критичара, ова дама пореклом са Тајланда дефинитивно руши ту предрасуду. Осим низа одевних предмета, одскора је аутор и колекције накита, чији су поносни власници познате личности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара