Почела недеља моде у „Великој јабуци“

Њујоршка недеља моде отворена je ревијама познатих креатора, али и десет нових нада који ће се борити за „Лореалову“ награду од 100.000 долара. Мала црна хаљина полако излази из моде, а улазе дугачке сукње и хаљине.

Уместо под шаторима у Брајан парку, Њујоршка недеља моде почела је у Центру „Линколн", а првог дана се представило неколико познатих креатора, али и десет нових нада из модног ријалити серијала „Пројекат писта".

Двојац који стоји иза „Вена Кава" колекције нашао је инспирацију у италијанском дизајнерском покрету Мемфис из осамдесетих година, познатом по јарким бојама и геометријским облицима.

У колекцији Лизе Мејок и Софи Бухаи доминирале су црвена, маринско плава, зелена и јарко жута.

Неке од хаљина, приказаних на ревији, имају асиметричне порубе (напред мини, а са стране падају до земље), а у колекцији „Вена Кава" је било и доста дугих хаљина.

Модна креаторка Бухаи је објаснила да је узрок томе што су јој досадиле мале црне хаљине и да јој се допада идеја да жене носе дугачке сукње и хаљине у необавезној варијанти.

Прве вечери Недеље моде ревије су имали и финалисти модног ријалити програма „Пројекат писта".

Млади креатор који победи добиће од „Лореала" 100.000 долара да покрене сопствену линију, две странице у часопису „Мари Клер", као и могућност продаје колекције преко једног сајта.

Своје креације је публици у Њујорку представио и Кристијан Сиријано. Дизајнер је ревију почео моделима јакни и панталона у сафари стилу, затим су на ред дошле дугачке хаљине, а у самој завршници приказана је ватрено црвена креација са симетричним изрезом.

Сиријано је као алтернативу црној хаљини понудио коктел хаљину са набoраним рукавима и црвеним принтом.

Колекција Ричарда Чаја за пролеће-лето 2011. године, приказана на смотри стила у „Великој јабуци", има доста провидних материјала и тканина без принтова и украса.

Доста Чајевих модела направљено је од благо гужване свиле и у неутралним бојама, а иако се креатор определио за минимализам, избегао је могућност да буде оцењен као досадан.

Центар „Линколн" је дан уочи отварања модне феште посетио и градоначелник Њујорка, Мајкл Блумберг, који је подсетио да модна индустрија запошљава око 175.000 његових суграђана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво