Бијонсе плагијаторка?

Повод да се Бијонсе поново нађе у жижи јавности није нова песма или неки детаљ из приватног живота већ хеланке! Младу певачицу и креаторку „И-лејбел” оптужује да је дизајн за уске хеланке из њене јесење колекције позајмила са прошлогодишњег модела те исландске модне куће.

Атрактивна музичка звезда Бијонсе Ноулз нашла се на удару модних критичара. Овог пута није у питању лош избор гардеробе већ наводно копирање дизајна мале исландске модне марке.

Споран комад су црне хеланке са металним украсима које су део нове рекламне кампање модне куће „Дерион" (Dereon).

Представници модне куће „И-лејбел" (E-label) тврде да је Бијонсе прошлог новембра у Лондону купила готово идентичне хеланке.

Према речима Хелбе Халгримсдотир, сувласнице модне марке „И-лејбел", сличност је толико велика да се у првом тренутку разлике готово ни не примећују.

„Најпре нисам ни приметила да је у питању модел њене модне куће. Мислила сам да носи наше хеланке", објаснила је Хелба Халгримсдотир.

Рачунарским речником описано, у питању је модни „копи-пејст" (copy-paste).

Правни кораци још нису предузети јер, како представници исландске фирме кажу, неопходно је прво добро проучити модел куће „Дерион". Правно гледано, модел није копија уколико се одређени број детаља разликује у односу на оригинални дизајн.

Веома тражена певачица Бијонсе и њена мајка Тина Ноулз покренуле су линију под називом „Дерион" 2006. године.

Реч је о комерцијалнијој и јефтинијој линији куће "House of Dereon" коју је две године раније основао исти дизајнерски двојац.

Када је требало да се договоре око имена модне марке, дизајнерке нису имале већих проблема. Бака познате певачице и Тинина мајка зове се Агнез Дерион.

Говорећи о кампањи која прати нову колекцију пре него што су се медији заинтересовали за сличност поменутих одевних предмета, Тина Ноулз је истакла да и она и Бијонсе уживају у процесу настанка рекламних кампања и у снимањима.

„Искрено верујем да је ово најбоље што смо до сада урадиле. Веома сам узбуђена и једва чекам да публика види спотове и фотографије", рекла је мајка награђиване певачице и глумице.

Недавно је у САД уведен нови начин утврђивања да ли је неки производ копија или не, па сумње да је Бијонсе умешана у „нечасне модне радње" привлаче велику пажњу јавности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара