Без по муке до сензуалног изгледа

Уз препланули тен тек неколико ситница раздваја нас од „врелог“ летњег изгледа и десетина комплимената. Суптилне промене које припадницама лепшег пола препоручују стручњаци су откривање леђа, немирне локне, употреба пастелних нијанси...

Они који се држе девизе „мање је више" током претоплих летњих дана потпуно су у праву. Према речима стручњака, које преноси портал redbookmag.com, од сјајног изазовног изгледа ових дана дели нас пет веома једноставних корака и мало времена.

Корална нијанса зелене, тиркизноплава - чак и називи боја асоцирају на лето. Али, управо такви тонови - пастелни, тврде упућени, свима стоје добро. Светлији тен „трпи" практично све пастелне нијансе, док особама са тамнијом кожом највише одговарају плави тонови.

Када је реч о сенкама за очи, оштрих прелаза не сме бити. Ублажите ивицу сунђерчићем, четкицом и истакните очи лајнером или креоном који је за нијансу-две тамнији од сенке.

Маскара је обавезна, али пробајте да је нанесете овог пута само на горње трепавице.

Модни експерти тврде да није забрањено (нарочито током врелих летњих дана на обали мора) испробати фризуру Пипи Дуге Чарапе.

Уредно уплетена једна или две плетенице, мећутим, не долазе у обзир. Неопходан је мало немирнији изглед.

Оставите неки прамен слободан и немојте се чешљати већ само прстима расправите косу.

Затим је довољно да праменове не уплићете пречврсто и необавезна, али очаравајућа фризура је ту.

Уколико се одлучите за једну плетеницу, вратите косу на једну страну и непосредно испод уха започните са плетењем.

Мајстори шминке истичу да је сада када имате прелепу нијансу препланулог тена права штета покривати је непотребним слојевима шминке. То се не односи на маскару која је добродошла у свим приликама, годишњим добима и на свим температурама.

За „nude look" сакријте коректором понеки недостатак на лицу и проверите како вам стоје руменило и руж исте нијансе.

Још један вид суптилне изазовности је откривање леђа. Наравно, ово је резервисано искључиво за оне даме које немају проблематичну кожу. За сваки случај, с времена на време намажите леђа, рамена и руке (по жељи и друге делове тела) хидрантним млеком или уљем.

Искористите још неколико недеља лета да покажете уредно намазане нокте лаком боје лаванде. Без трачка двоумљења или сумње, јер се нијанса поменутог цвећа одлично слаже са свим тоновима коже и дужинама ноктију, за најбоље резултате нокте на рукама намажите нешто светлијим лаком.

Нокте на стопалима или намажите додатним слојем или тамнијом нијансом.

После оваквог, најчешће краткотрајног сређивања очекујте „бујицу" комплимената јер мало је оних који неће приметити позитиван преокрет у вашем изгледу.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара