Наочаре за сунце по мери

При избору наочара за сунце облик лица игра једну од најважнијих улога. Грешке се „плаћају“ визуелним вишком килограма, оштријим и строжим изгледом, наглашеним детаљима које би требало ублажити...

Фризура, тен, али и године условиће који модел наочара за сунце некоме одговара. Ипак, највише проблема при избору задаје облик лица.

Особе са овалним лицем могу се „провући" са готово било којим стилом наочара за сунце, нарочито популарним „авијатичаркама" и моделима који имају ојачање и заштиту и са стране, на слепоочницама.

Оштрији, геометријски облици, веома популарни ове године, одлична су равнотежа меким цртама овалног лица.

Срцасто лице је нешто захтевније, истичу модни стручњаци, па је неопходно потражити нежније облике и конструкције. Идеални модели су велике наочаре са рамом од пластике или танког метала који неће истицати чело.

Одлично решење су рамови код којих се горња и доња ивица спирално стичу на слепоочници истичући јагодичне кости и линију вилице.

Огромне наочаре једино су решење за особе са издуженим али облим лицем. Уколико вам је циљ изазован модеран изглед, одаберите наочаре које прекрити велики део лица и „разбити" његову дужину.

Такође, рам би требало да буде нешто шири како би се створио утисак ширег лица.

Не треба претеривати јер у случају да пређете границу добићете супротан ефекат и лице може деловати још уже.

Стакла попут петоугла или шестоугла добро су решење за оне припаднице лепшег пола које су у потрази за контрастом за округло лице.

Наочаре таквог облика даће дефиницију лицу, издужиће га и учинити мршавијим.

Монотонији облих образа, чела и вилице никако не пристају „ленонке" нити било какве округле наочаре јер ће визуелно додати и неки килограм.

Класичне „Реј Бан" наочаре за сунце добар су избор за особе правоугластог лица. Заобљен рам обезбеђује неопходан контраст оштром изгледу јаке виличне кости.

УВ филтери су неопходни уколико желимо да заштитимо очи од штетног дејства сунчеве светлости, подсећају стручњаци. Зато при куповини, осим на облик и цену, обратите пажњу и на ту особину будуће модне, али и здравствене допуне изгледу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара