Морнарски стил у ормару и на столу

Тегет, бела и црвена одевна комбинација неће нас физички сместити на морску обалу, али ће нас навести да помислимо на опуштену атмосферу и подсетити на безбрижне летње дане. За боље расположење, упућени саветју употребу поменутих боја и на трпези.

Лето, море, дуге шетње поред плаже... Такве слике моментално нам се „јављају" при самом помену морнарског стила.

Морнари, који вреле дане проводе на пучини, увек су бирали гардеробу у којој ће им бити пријатно. Бела одећа најмање ће утицати на повећање температуре тела, чак и током најтоплијег дела дана.

Тегет нијансе на морнарској одећи присутне су, највероватније, како би осетљива бела одећа, макар привидно, дуже била чиста.

Модни познаваоци истичу да је комбинација тегет и беле уз понеки црвени детаљ одлична, чак и ако се нисте придржавали свих морнарских „правила".

Није неопходно да беле панталоне носите искључиво уз пругасту тегет белу мајцу. Морнарски или „нејви" (navy) много је више од тако једноставног, али корисног и шармантног решења.   

Поменуте боје одлично се слажу без обзира на то која има примат, то јест која је најзаступљенија „по површини".

Понеко сидро, сребрне или црвене боје, допринеће аутентичнијем изгледу, било да је део дезена или је допуна у виду накита.

Слободно пустите туфне да буду део ове модне игре. Ипак, бирајте ситније кругове јер ће тако бити дискретнији, а ви елегантнији и софистициранији.

Сако, панталоне, сукња, кошуља, шешир, наруквице, купаћи костим, наочаре за сунце, фармерке... Пустите машти на вољу и направите сопствену веселу комбинацију од поменутих „састојака".

Наравно, подсећају дизајнери, не морате се ограничити искључиво на одећу и обућу. Опремите собу или део куће стварима боје неба и облака, а са укућанима и пријатељима расхладите се тробојном воћном посластицом.

Све што вам је потребно су боровнице, јагоде, малине или рибизле, мало шлага и добро расположење. Пријатно!    

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара