Версаће рок бунт

Следећег пролећа припадници јачег пола који се управљају модним саветима куће „Версаће“ пратиће дешавања на рок сцени. Потпуно нови изглед мушкараца за који се одлучила Донатела Версаће, стручњаци оцењују као свеж уметнички израз, али и као економски прорачунат потез.

Озбиљан заокрет који је направила модна кућа „Версаће" био је више него приметан на ревији одржаној на Недељи моде у Милану на којој је представљена мушка линија за пролеће 2011. године.

Манекени, атмосфера у којој је одржана ревија, материјали и методи израде подлегли су највећим променама.

Док је италијанска модна кућа раније бирала претежно младиће мачо изгледа, уметнички тим се овог пута определио за манекене артистичког стила, нежније фигуре који изгледом подсећају пре на гитаристе инди бенда него на некога ко проводи сате код фризера, козметичара или у теретани.

Колекција је представљена у специјално израђеној сценографији налик на авангардно позориште, што се такође доста разликује од дизајна сцене која је пратила претходну мушку линију.

Модерна комбинација кратких јакни или сакоа и уских панталона носи печат стила који је обележио шездесете године прошлог века у Великој Британији.

Као противтежа оптимистичним данима шездесетих дизајнерски тим одабрао је оштар стил карактеристичан за љубитеље мотоциклизма, што модни стручњаци оцењују као свеж уметнички потез.

Кожне јакне са металним ланцима и другим украсима, „рок смокинг" и вечерња одела са ресама на реверима умногоме описују изглед који јачем полу за следеће пролеће предлажу у модној кући „Версаће".

Обавезно подвијене, ногавице следеће године не би требало да досежу до зглобова, а чарапе готово да ће бити „прогнане". Чарапе су дозвољене, али уколико желите да се придржавате модних правила, одаберите оне које неће вирити из обуће.

Истинске љубитеље моде обрадоваће највише цикцак дезен који је предвиђен за боксерице, пиџаме и кућне огртаче.

„Хтела сам да за ову колекцију направимо потпуно нов кастинг и да изглед буде свежији и више младалачки", истакла је Донатела Версаће после ревије и сама у црној кожној хаљини без рукава.

На обући која прати пролећне моделе такође има „трагова" рока. Црна крокодилска кожа комбинована са избледелим сивим сомотом средње зашиљене моделе чини истовремено елегантним и бунтовничким.

Грубост која се једва назире и благи рок бунт који се исказују путем гардеробе нови је правац којим плови италијанска модна кућа када је мушка одећа у питању, највероватније у жељи да привуче нове, млађе купце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво