Из природе на модне писте

Непресушан извор инспирације и свету моде је природа са свим својим лепотама. Удобност и практичност обавијене романтичним нијансама, природни материјали и цветни дезени чине тек део летњег изгледа који препоручују бразилске куће „Марија Бонита Екстра“ и „Аквастудио“

Нежност, удобност и романтика. Тако модни стручњаци описују колекцију за пролеће/лето 2010/2011. године бразилске модне куће „Марија Бонита Екстра" (Maria Bonita Extra).

Модели очигедно инспирисани природом, што је додатно потврђено избором сценографије, представљени су на Недељи моде у Рио де Жанеиру.

Дизајнерски тим познате бразилске модне марке инспирацију је црпео из лепог времена, шарених башта, јутарње светлости и песме птица, па су праве биљке, цвеће и украсно дрвеће као део сценографије представљали логичан наставак.

Хаљине различитих дужина и дугачке кошуље заслужне су за необавезан изглед који карактерише удобност.

Иако колекцију чини велики број комотних модела, важан део представљала је и уже кројена гардероба попут шортсева и комбинезона.

Када је реч о принтовима, ништа не асоцира на природу више него цветни дезени лала и ветрењача. Материјали који додатно доприносе женственом изгледу су меки, попут лана и вискозе.

Неки модели који су украшени везом рађени су ручно, а и минијатурни цветови и срца пришивани су веома брижљиво.

У мноштву боја које природа несебично нуди, модна кућа „Марија Бонита Екстра" за наредну сезону одабрала је нежне нијансе розе и беж, а зарад равнотеже и не толико јарке тонове плаве, зелене, црвене и црне.

Каиш, шешир и накит такође су у складу са мотивима природе, па чак су у великој мери и израђени од природних материјала.

Како би и обућа била у складу са глобалним духом удобности, креатори су се одлучили да сандале за ноге причврсте тракама. Резултат је био очекиван - романтичан, шармантан изглед.

Према речима модних критичара, контраст између доста мирних тонова гардеробе и шминке у неонским нијансама наранџасте, плаве, зелене и пинк заслужан је за „футуристичку" атмосферу.

Сличан утисак оставила је и нова колекција марке „Аквастудио" (Acquastudio). Удобност је и у овом случају била примарна, али нешто мање инспирисани природом, дизајнери ове модне куће припадницама лепшег пола понудили су интересантне моделе флуоресцентних нијанси. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво