Праве „крпице” за нови посао

Костим Супердевојке или сценска гардероба која би се допала Елвису Прислију првог дана на новом радном месту омогућиће брзо препознавање нове колегинице. Mодни стручњаци ипак предлажу неке друге начине за упечатљив први утисак.

Дуготрајна потрага и бројни разговори напокон су уродили плодом. Коначно вам се пружила прилика да радите посао који сте увек прижељкивали, али што је ближи дан када треба да се први пут појавите пред новим колегама и надређенима, све мање сте сигурни шта треба да обучете.

Модни познаваоци сматрају да „проблем" није занемарљив и да му треба прићи озбиљно, али да нема потребе да паничите.

Било би добро прикупити што више информација о колегама, шефовима, простору, атмосфери и евентуалним правилима пре одласка у нову средину.

Такође, распитајте се да ли постоји „дрескод", то јест да ли фирма која вас је запослила захтева од запослених да се у складу са радним местом облаче на одређени начин (банке и осигуравајућа друштва веома држе до тога да њихови запослени буду обучени у складу са интерним нормама).

У случају да баш ништа не можете да сазнате, обуците се у сличном стилу као шеф или особа која вас је примила на разговор о послу.

Ипак нека одевна комбинација не одскаче сувише у односу на устаљен стил запослених на радном месту попут вашег.  У већини случајева боље је бити благо формалније одевен него исувише опуштено.

Када утврдите који „степен" пословног изгледа желите, крените у куповину. У почетку, макар док не утврдите шта вам је тачно потребно, немојте претеривати са количином и нека то буду комади који се лако могу комбиновати са оним што већ имате или купујете.

Ципеле са потпетицом средње висине или чак равне без много детаља, једнобојне или највише у две боје морају изгледати пристојно и деловати пословно.

Комбинујте делове комплета са кошуљама, блузама, финим мајцама. Уколико вам више одговарају панталоне, немојте се присиљавати да носите сукњу уколико то послодавац изричито није тражио.

Уместо да црну одећу користите као основу, носите је као додатак и „пустите" у ормар и боје попут розе, црвене, жуте, љубичасте, зелене.

Коса и шминка морају деловати уредно. Јарке боје и превише сенке, руменила или пудера нису добар избор, а косу је најбоље скупити у реп, плетеницу или пунђу.

Према речима дизајнера, дискретан накит је више него пожељан, али превелики комади или пак превише наруквица које праве буку, могу бити више него иритантни особама у вашој околини.    

Понети колегијалном атмосфером ни у једном тренутку немојте заборавити да се ипак облачите за одлазак на посао.

Без обзира на то што се нико од нових колега и колегиница не облачи формално, чизме које досежу до средине бутина, шортс и тесна кошуља нису одевна комбинација у којој можете да се упутите на посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара