Опрезно са шљокицама

Иако су се шљокице ове сезоне вратиле на велика врата, модни стручњаци саветују опрез „при руковању“. Мање је више, једно је од основних правила за веселу и модерну одевну комбинацију са сјајем гламура.

Оне могу изгледати као светлуцава диско кугла из седамдесетих година прошлог века или попут украса на мајцама које су биле популарне током осамдесетих.

Многи се питају, како је могуће да су ове сезоне толико модерне када је могућност да погрешимо при избору изузетно висока. А оне су, наравно, шљокице.

Данашње шљокице красе моделе који су далеко софистициранији него они одевни предмети који су се могли видети на улицама током осамдесетих, једногласни су модни стручњаци.

Овог пролећа и лета светлуцави детаљи више служе као „спона" између дневних комада гардеробе него као део елегантног ансамбла.

Мајце са кратким рукавима, било уске било широке, као и кратки топови потпуно су прекривени шљокицама, а последњих дана све је више и девојака које носе траке за косу са шљаштећим детаљима.

Људи траже нешто да им развесели дан, тврде продавци и истичу да су шљокице погодне за то будући да игре светлости могу бити разлог за понеки осмех. 

Модни познаваоци саветују да при избору гардеробе са светлуцавим детаљима на уму имамо да је мање више.

Будите штедљиви, прецизније, носите их умерено и што је суптилније могуће, најбоље само један комад са шљокицама водећи рачуна о слагању боја.

За дневне комбинације идеални су комади попут мајца са кратким рукавима или тањи џемпери са стидљиво пришивеним шљокицама неутралних нијанси, обавезно једне боје.

Тањи светлосив кардиган са сребрним украсима са предње стране добро се слаже са једнобојним мајцама и класичним фармеркама.

Такође, око ташне са шљокицама можете „изградити" комбинацију од још два, највише три светлуцава комада, нарочито уколико је један од њих црна хаљина са шљаштећим детаљима.

Ципеле могу бити једини део комбинације са нашивеним шљокицама ако су изузетно шарене и ако је тешко наћи одећу са украсима тих тонова.  

Држећи се наведених смерница пустите машти на вољу и уживајте у веселим одевним комбинацијама и детаљима који рефлектују разнобојну светлост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво