Читај ми!

Краљица Летисија – мода у служби политике

Чланови европских краљевских породица обично су врло уздржани у политичким коментарима, али понекад користе моду да изразе своје ставове. Управо то је учинила ових дана шпанска краљица Летисија, појавивши се у јавности у белој кошуљи са украјинским везом, желећи тако да модом пошаље политичку поруку.

Кошуља коју је Летисија обукла на састанку Фондације Мутуа Мадрилења зове се "вишиванка", што на украјинском значи "вез".

Реч је о делу традиционалне украјинске ношње. Има класичан раван изрез са две тракице са ресицама и националним шареним везом на грудима и рукавима.
Шпанска краљица је ову кошуљу укомбиновала са црним Хуго Бос панталонама, током учешћа на састанку Фондације Мутуа Мадрилења, која се бави пројектима подршке најугроженијим друштвеним групама.

У медијима се коментарише да се Летисија овог пута понела слично као британска краљица Елизабета, која се јавно не изјашњава о политичким питањима, али поруке шаље избором драгуља или одеће.
Тако је током кампање око референдума о Брегзиту носила плаву хаљину са жутим звездастим цвећем на шеширу, што је јасно схваћено као њена подршка Европи.

 

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво