Читај ми!

Боцвана запретила да ће послати 20.000 слонова Немачкој: Живите ви са њима

Председник Боцване Мокгвитси Масиси рекао је немачким медијима да би заоштравање мера о увозу ловачких трофеја у Немачку само осиромашио становнике његове земље. Због неслагања око мера заштите животиња, запретио је и да ће послати 20.000 слонова у Немачку.

Раније током године, немачки министар за заштиту животне средине наговестио је да би могла да буду уведена строжа правила на увоз трофеја од уловљених животиња.

Као одговор на то Масиси је навео да би то само допринело сиромашењу његових грађана.

„Немци би требало да живе заједно са овим животињама на начин на који од нас траже. Ово није шала“, рекао је Масиси за Билд.

Боцвана је дом око трећине светске популације слонова – више од 130.000. Крда праве штету на имовини, као и на усевима, а дешавају се и повреде људи, објаснио је Масиси.

Претходно, Боцвана је дала 8.000 слонова Анголи, а понудила је стотине животиња Анголи у намери да смањи популацију.

„Желели бисмо да понудимо такав поклон Немачкој“, истакао је Масиси, додајући да неће прихватити „не“.

Министар за заштиту дивљих животиња Боцване Думезвени Мтимкулу запретио је прошлог месеца да ће послати 10.000 слонова у лондонски Хајд парк како би Британци могли да „искусе како је живети са њима“.

У марту су британски посланици гласали у корист забране увоза ловачких трофеја, али ће проћи још неко време док не буде усвојена као закон.

Боцвана и друге земље на југу Африке зарађују много новца од богатих грађана на Западу, који плаћају хиљаде долара за дозволе да лове дивље животиње и онда однесу њихове главе или кожу као трофеје.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво