У току истрага о масовном помору дивљачи у околини Кикинде

У свега недељу дана у околини Кикинде је дошло до два масовна помора дивљачи. У питању је погранично подручје са суседном Румунијом, а ловци и даље претражују терен због евентуалних нових случајева.

Након што су представници Друштва за заштиту и проучавање птица Србије пронашли више од 800 мртвих птица, у околини Кикинде су сада регистрована угинућа срнеће дивљачи. Пронађено је 19 животиња, 14 у атару код Банатсске Тополе и још пет у близини Руског села, а ловци кажу неки од њих су чак и капитални примерци кошута и јелена.

О свему су обавештени ловни инспектор, полиција, надлежна ветеринарска служба, локална самоуправа. Узети су узорци, лешеви безбедно уклоњени, а у току је истрага како би се утврдио узрок угинућа. а ловци кажу да нису приметили прострелне ране и ране од метака на животињама.

Како наводи Младен Бањац, председник Ловачког удружења „Кикинда“ које брине о површини од око 28.000 хектара, претпоставља да је по среди људски фактор.

Анализа узетих узорака, откриће о чему је заправо реч, да ли је у питању болест, да ли је у питању тровање немар или намера. Истрага је поверена одељењу еколошког криминала у полицијској управи Кикинда. У међувремену, ловци претражују ревир и тај посао ће потрајати неколико дана.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара