Читај ми!

Примати су мастурбирали још пре 40 милиона година

Случајеви мастурбације постојали су још пре 40 милиона година, наводе истраживачи. Биолози који се баве еволуцијом пронашли су порекло мастурбације код древних примата који су живели на Земљи пре 40 милиона година.

„Овакво понашање било је присутно пре 40 милиона година код заједничког претка свих мајмуна и човеколиких мајмуна. Ово је древно, нормално понашање код ових животиња“, рекла је Матилда Бриндл, ауторка студије са универзитета у Лондону.

Како би се реконструисала историја чина мастурбације, научници су сакупили на стотине публикација, и бележака о мастурбирању примата.Те информације су пресликали на еволуцијска стабла примата.

Научници описују да је мастурбација постала уобичајена међу приматима оба пола.

Мало података о женкама

Једна од идеја је да мастурбација пре секса омогућује женкама примата одређени начин на то који ће их мужјак оплодити тако да вагина постаје гостољубивија за сперму одабраног партнера.

За мужјаке сматрају да им је мастурбација повећавала шансе за оплодњу партнерке.Такође им је после секса, помагала у испирању гениталног тракта како би смањили опасност од инфекције.

Мастурбација је природно понашање која има за циљ здравствене предности. Уобичајено понашање у животињском свету и просто је збуњујуће да до сада ово нико није истраживао“, рекла је Матилда Бриндл, ауторка студије са универзитета у Лондону.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво