Читај ми!

Kако се прилагодити кризним условима рада уз помоћ технологије

Добро организоване и дигитализоване компаније најбоље су се и најбрже адаптирале на нове, „ковид услове“ рада, а доста им је у томе помогла и употреба Клауд технологије.

Зоран Дошлић, извршни директор Коминг компјутер инежењеринга (Coming Computer Engineering), расветлио нам је колико се компаније сналазе са новим начином пословања, како и колики учинак оно има.

 

За какве компаније бисте рекли да су се брзо адаптирале?

Занимљиво је да су декларативно сви годинама величали дигитализацију и писали о дигиталној трансформацији, а у пракси често били на пола пута или на самом почетку. У марту прошле године, одједном нисмо могли у канцеларије и схватили смо да је за рад од куће неопходна потпуна дигитална трансформација свих процеса. Интернет продаја је у време затварања трговина и пијаца спасла дигитализоване предузетнике и пољопривреднике.

За које је основне системе једног предузећа неопходна дигитализација како би се процеси увек неометано одвијали?

Искуство наших корисника каже да је неопходно имплементирати и напредно користити ЕРП (софтвер за управљање пословним процесима и координацију ресурса), да је врло важно имати базу купаца и корисника и систем за коорди нацију подршке (ЦРМ ) и документе у електронској форми са могућношћу за одобравање, претраживање и електронско потписивање (ДМС). Kомпаније које су имплементирале и стекле културу коришћења ЦРМ у прилици су да оштрицу продаје преусмере ка дигиталним каналима, који су се показали као неупоредиво јефтиније решење у време пандемије. Они који користе Document Management System били су у лагоднијој позицији, зато што је по пријему документа (било од поштара или електронски) њихов комплетан даљи ток кроз организацију текао дигитално.

Kоје су предности и мане употребе Клауд технологије за дигиталну трансформацију пословних процеса?

Клауд је технолошко достигнуће које омогућава повољнији економски модел за сва ИТ решења која користимо у процесу дигиталне трансформације пословања. Помоћу Клауд технологије, и компаније које нису у прилици да инвестирају могу себи да приуште савремена софтверска решења, зато што их плаћају месечно. На пример, већина организација нема финансијски капацитет за имплементацију савремених сајбер сигурносних решења која би задовољила основне потребе. Уз Клауд технологију та брига прелази на страну провајдера, који разумљивим уговором гарантује за податке и континуитет процеса.

Како можете помоћи корисницима у процесу дигиталних трансформација?

Пандемија је проузроковала прелазак на рад од куће, а рад од куће повећану тражњу за пословним апликацијама које чине основу за дигиталну трансформацију. Ми обезбеђујемо ЕРП, ДМС, ЦРМ и БИ у форми Клауд услуга. Својим корисницима пружамо консалтинг за оптималну дигитализацију, почевши од фазе планирања. Заједно радимо на анализама исплативости (РОИ) и заједно рачунамо комплетну цену (ТЦО). Искрено се надамо да коришћењем савремене технологије и својим знањем успевамо да допринесемо напретку и адаптацији на кризне услове различитих сегмената нашег друштва и економије. 

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се