Читај ми!

Спектакл „Северне зоре“ на небу биће видљив из САД и Велике Британије

Поларна светлост види се на небу током ноћи, обично у поларним зонама. На северу се назива "аурора бореалис", а када се јави на Јужном полу "аурора аустралис".Северно светло би могло бити видљиво широм САД-а и Велике Британије следећих 24 сата. Посматрачи "ауроре бореалис" требало би да буду опрезни, са геомагнетном олујом која ће осветлили небо на Земљи.

Име "северна зора" настало је од утиска који се стиче при појави ауроре, посебно гледано из Европе. Тада се на северном хоризонту појављује црвенкаста светлост као, на истоку, у зору, пред излазак сунца.

"Аурора бореалис", имаће један живописни приказ светлости на Земљи током наредних 24 сата, а етерична светла ће бити видљива на више локација него обично.

Типично, северно светло је видљиво на местима попут Исланда, Норвешке и Канаде.

Али ако су предвиђања тачна, аурора би могла да се види и у САД-у, на југу до Вирџиније и Северне Каролине, на средњем западу и у савезној држави Њујорк.

Необична светлост биће видљива и на југу Енглеске.

Прича о аурори почиње на Сунцу. Оно се понаша као огромна електрана, при чему се енергија ствара дубоко у његовом језгру, у којем се температура пење на више од 14 милиона степени Целзијусових.

Ова нуклеарна активност отпушта енергију, а светлост из самог језгра исијава напоље. У спољашњим слојевима се топлина отпушта напоље, а ова електрична струјања гаса стварају магнетна поља унутар Сунца.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара