Читај ми!

Вибрациона терапија звучним виљушкама

Закони квантне физике показују да је све у свемиру сачињено од вибрационих поља – људско тело није изузетак. Смештено на средњој линији, људско тело има седам главних тачака за расподелу енергије. Оне су познате као чакре (енергетске станице).

Енергија путује са тих станица дистрибутивним стазама које су сличне систему ауто-путева. Те стазе су познате као меридијани (енергетски путеви). Енергија која путује кроз меридијане напаја све органе, жлезде, телесне системе и подсистеме - на крају сваки мишић, нерв, ткиво и ћелију.

Око спољне стране тела постоји неколико поља електричне енергије која се заједнички називају електромагнетно поље, људско енергетско поље (ХЕФ); или аура (енергетска љуска). Чакре, меридијани и аура су суштински повезани - чине замршену мрежу која расподељује енергију животне снаге. Управо је тај сложени систем преноса и распоређивања енергије фокус свих терапија заснованих на енергији.

Звук је вибрација која има утицај на наше тело; непрестано се креће. Састоји се од три важна међусобно повезана елемента - пулса, таласа и форме - који не могу постојати један без другог. Та три елемента у акцији стварају једну моћну силу.

Звук и вибрација из било ког извора могу имати благотворно или штетно дејство на наше целокупно стање. Када људско тело дође у контакт са звуком и вибрацијама, у зависности од извора, јавља се позитивна или негативна резонанца која утиче на ћелијску структуру сваког живог организма.

Резонанца је процес којим примарна вибрација може покренути секундарну вибрацију тако да обе почињу да резонирају на истој фреквенцији. Класичан пример за то је звук који може да створи истренирани глас оперског певача - ако се тон задржи довољно дуго, може да разбије чашу. Резонира и вибрира до тачке уништења, јер материјал није довољно флексибилан да поднесе вибрације које се преносе са звучног извора.

Звук може да делује благотворно на физичка и емоционална стања. Снага звука може да поврати енергију када смо уморни или да умири нервни систем када смо напети. Такође има невероватну способност да нас орасположи у време депресије и туге.

Тело вибрира и захтева много фреквенција да би одржало правилан анатомски положај и на тај начин ствара виталну енергију.

НАСА у својој пракси користи вибрациону терапију за повећање густине костију код астронаута који развијају остеопорозу у свемиру без гравитације.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво