Нордијско ходање као најбезбеднија и најједноставнија спортска активност

Да ли сте икада помислили да ће вам часови ходања помоћи да останете здрави и покретљиви? Нордијско ходање је одлична алтернатива за све који не могу или не желе да трче.

Сви који нису били физички активни годинама, остају код куће усред пандемије Kорона вируса или имају проблеме са зглобовима и имају прекомерну телесну тежину, сада имају прилику да буду део Школе нордијског ходања у Београду и тако на најједноставнији начин активирају своје тело.

Нордијско ходање је физичка активност која има максималан ефекат, а минималан ризик од повреда.

Изворно је настало као летњи тренинг за скијаше, а јако брзо се проширило на све друге спортске и старосне групе. Заштитни знак нордијског ходања су штапови за ходање. 

Позитивни ефекти нордијског ходања за вежбаче су повећање аеробног капацитета и убрзавање метаболизма, ангажовање 90% мишића у телу, јачање зглобова, подизање животне енергије и благотворни психолошки ефекти и мршављење.

Школу нордијског ходања у Београду организује Београдски тркачки клуб који у нашој земљи постоји више од десет година.

Са овим клубом почела је нова ера трчања у Србији која данас броји на десетине сличних група и клубова у Београду и Србији.

Београдски тркачки клуб организује Школу трчања, серију пословних трка „Serbia Business Run“, трку „Београдски краљ шуме“, „Belgrade Underpants Run“, а услед великог интересовања након светске епидемије поново је почела са радом Школа нордијског ходања. 

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара