Одржано финале средњошколског такмичења „Технолошка студија случаја“

Средњошколско такмичење „Технолошка студија случаја“ (Tech Case Study 2020) недавно је одржанo у Београду, другу годину заредом.

Такмичење је организовао Технолошко-металуршки факултет (ТМФ) у сарадњи са Студентским парламентом факултета, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Ове године, такмичење је реализовано и уз подршку Шведске амбасаде кроз пројекат „ИЕД Србија".

У финалу такмичења ( 10. jула) победила је екипа „5а" из Пете београдске гимназије. Друго место освојила је екипа „Деветари" из Девете београдске гиманазије, док је треће место заузела екипа „Мг" из Математичке гимназије.

Како тврде организатори такмичења, решења ђака су била сјајна, изузетно зрела, уз много тимског рада у овогодишњим ванредним околностима. Интересовање публике је било велико у току уживо преноса догађаја и онлајн гласања.

Пројекат „Tech Case Study 2020" је настао на иницијативу Студентског парламента Технолошко-металуршког факултета са жељом да ученицима завршних година средње школе приближи посао технолога и тестирају њихове инжењерске вештине кроз реалан проблем из области одрживог развоја.

Циљ такмичења је да се, реализацијом овог пројекта, будућим бруцошима приближе знања које могу стећи током студија, свакодневницу дипломираног инжењера и атрактивност Универзитета у Београду.

Правовременим опредељивањем средњошколаца за своје будуће занимање доприноси се стварању стручних кадрова, а самим тим и њиховој бољој позицији на тржишту рада.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво