Превозно средство које чува здравље, животну средину и олакшава кретање кроз град

Српски градови постају све атрактивнији за туристе из целог света. Зато је превозно средство које ће се лако пробијати кроз аутомобилске гужве и ужурбане градске четврти неопходно у јеку туристичке сезоне. Електрични бицикли постају све популарније превозно средство, а нуде низ олакшица којима се штити и животна средина, првенствено због њихове еколошке прихватљивости.

У већини западних држава, у готово свим градовима, могуће је изнајмити електричне бицикле и уживати у обиласку.

Цена рентирања зависи и од стандарда земље, као и града у који посетилац иде, али у основи је повољна и исплатива за туристу, као и сваког ко има потребу да брзо и повољно пређе са једног краја града на други или крене у детаљан обилазак.

Предности коришћења електричних бицикала у обиласку града или околине су огромне, а кључне су, свакако, једноставно одржавање и мала потрошња енергије.

У суседној Хрватској, као и у Словенији, изнајмљивање електричних бицикала је постало веома популарно, посебно на Јадрану.

Италија и Грчка одавно имају развијен бизнис са електричним бициклима, а како ствари стоје ускоро би и Црна Гора могла озбиљније да заплива овим водама.

На домаћем терену ствари су тек у повоју, како тврди Милан Манојловић, један од оснивача једине домаће компаније за производњу електричних бицикала, Е prime.

Према његовоим речима, Србија тек треба озбиљно да схвати перспективу овог посла, који нашим већим градовима може да обезбеди додатни новац у буџету, а привредницима који уђу у овај посао лепу зараду.

Он каже да инвестиција у пет електричних бицикала који ће се рентирати, може да се отплати већ за неколико месеци, након чега почиње зарада.

На све то треба узети у обзир и да је комплетно одржавање система веома повољно и да изискује минимални труд и додатна улагања.

Изнад свега, електрични бицикли имају могућност џи-пи-ес праћења, па је могућност крађе сведена на минимум. Рентирање електричних бицикала је сигурно један од исплативијих послова у последњих неколико година, што потврђују сва истраживања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се