Повратак „Галаксије”

Звезде наше науке пишу о својим постигнућима за нову „Галаксију”. Тако је одувек било. Та традиција се наставља сада и у штампаном издању обновљеног месечника, уз који су многе генерације заволеле науку.

Да подсетимо, пре две године, након шеснаест година од гашења, некада најбољег научно популарног часописа на овим просторима, обновљена „Галаксија" почела је изнова да стиче читаоце најпре на интернету. То је био одличан потез, показало се, јер смо за непуне две године стекли више десетина хиљада читалаца.

Почетком ове године „Галаксија" је кренула у сусрет свима заинтересованим за науку и у штампаном издању, чуло се на промоцији која је одржана у петак, 8. фебруара у Галерији РТС.

„Имао сам ретку срећу да будем други главни уредник у претходном животу Галаксије". То је можда најлепше и најсрећније раздобље у мом новинарском животу. Био сам бескрајно тужан када је 2001. године угашен најбољи научно популарни часопис на простору бивше СФРЈ ", рекао је главни уредник нове „Галаксије", Станко Стојиљковић.

За обновљени часопис пишу академици, универзитетски професори, доктори наука, наши врхунски научници у земљи и расејању превасходно описујући своја и постигнућа осталих истраживача са ових простора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се