Циклус "Сезона младих" Радио Београда 2 - одржан четврти концерт

У уторак, 23.1. 2024. године, у пуној сали УК "Гварнеријус" одржан је четврти концерт из циклуса концерата "Сезона младих", који је Радио Београд 2 започео у оквиру обележавања 65 година постојања, уз директне радијске преносе.

Изузетан наступ остварио је контрабасиста Филип Докљанов уз клавирску сарадњу искусног Душана Егерића, а специјални гости били су чланови квартета контрабаса "Веридис Qуо". Поред оснивача Филипа Докљанова, у квартету су и Александар Јанковић, Давид Јерковић и Вања Црнобрња, а састав је настао са циљем неговања дела домаћих аутора.

Драматуршки одлично обликован програм обухватио је најпре пет Шубертових соло песама у транскрипцији Филипа Докљанова за контрабас и клавир. Уследило је изузетно, ефектно и виртуозно остварење "Басс Трип" савременог летонског аутора Петриса Васкса за контрабас соло, а званични део програма завршен је Мокрањчевом Првом руковети, односно аранжманом овог дела који је приредио Докљанов.

 Наредни концерт из циклуса "Сезона младих" заказан је за уторак, 20.2. 2024, када ће у "Гварнеријусу" наступити виолисткиња Ката Стојановић, пијанисткиња Сања Четровић и виолончелисткиња Магдалена Матић.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво