Читај ми!

Са Форбсове листе на Коларац, Тамара Рађеновић наступа у Новогодишњој чаролији

Тамара Рађеновић је на листи престижног америчког магазина „Форбс“ у категорији „Уметност и култура“, односно она је једна од 30 најперспективнијих и најутицајнијих личности млађих од 30 година у Европи. Млада оперска певачица је у последњим припремама за наступ на Коларцу.

Дипломирала је соло певање на Музичкој академији у Лондону, амбасадор је Савета Европе, наступала је у 15 земаља и била последња ученица диве Монсерат Кабаље.Тамара Рађеновић наступа на већ распродатом концерту „Новогодишња чаролија“ 27. децембра, на Коларцу.

„Одушевљена сам, две недеље пред концерт ми смо продали карте, мислим да је то један јако добар знак, да људи воле класичну музику, да воле да чују звуке оркестра“, рекла је Тамара за РТС.

На репертоару су Росини, Белини, Доницети, Би, Рота, а наступају још виолиниста Роберт Лакатош, "Belgrade classic simphony orchestra" и хор „Бели анђео“, а диригент је Србољуб Динић.

Тамара се припрема и за наступ на Светосавском балу у Бечу, као и за турнеју по Јужној Америци у сезони наредне године.

Када је реч о позицији на Форбсовој листи, Тамара каже да јој је то знак да треба да настави путем којим је кренула.

„Моја мисија је да популаризујем класичну музику на један другачији начин и да не будем затворена јер, оперски свет је мало затворен, а мислим да је штета не изаћи из оперског театра и урадити нешто мало другачије, тако да је то неки мој циљ, и зато сам посвећена концертној каријери“, закључила је Тамара Рађеновић.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво