Читај ми!

Наступ Мине Глигорић на трећем концерту у циклусу „Сезона младих“ Радио Београда 2

У оквиру обележавања 65 година постојања програма културе и уметности, Радио Београд 2, у сарадњи са Установом културе „Гварнеријус“, реализује други циклус концерата под називом „Сезона младих“. На трећем концерту у циклусу 26. децембар, у Установи културе „Гварнеријус“, наступа вокална уметница Мина Глигорић са пијанистом Миливојем Вељићем.

Гостујући у Јутарњем програму, Мина Глигорић наводи да ће у пратњи пијанисте Миливоја Вељића извести неке од најлепших композиција домаћих аутора.

„То су композиције Петра Коњовића, Петра Крстића, Стевана Христића, Јосифа Маринковића... Мени и Миливоју је заиста привилегија да радимо на томе. Поготово кад дођете на онај степен уметничке зрелости, кад можете да причате о бојама, да сведочите лепоти те поезије. Ту ће бити и песме на, рецимо, поезију Десанке Максимовић и других аутора. То је заиста једна част и због тога обожавам мој свој посао“, наглашава Глигорићева.

Публика која дође у Установу културе „Гварнеријус“ очекује 50 минута чисте музике, што је за вокалног солису велики изазов, напомиње Мина ГлигорићОни који не буду у прилици да присуствују концерту, директан пренос могу да прате на програму Радио Београда 2.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво