Читај ми!

Стефан Миленковић одушевио публику својим концертом у Чикагу

Прослављени виолиниста Стефан Миленковић одушевио је публику на својим наступима у САД. Некада је живео у Америци, док се пре три године није преселио у Србију.

Након концерта Стефана Миленковића у Чикагу који је, како се и могло очекивати, био спектакуларан, публика је чувеног вундеркинда поздравила овацијама. Донео је из Србије ентузијазам и љубав према виолини и класичној музици, које на наступима преноси на гледаоце, па звук постаје приступачан и разумљив за све.

У Чикагу су одржана два концерта, један у центру града, а други у сали Колеџа Витон.

На питање како бира шта да изводи на концерту и да ли се музика од времена када је почео да свира променила, као и само извођење, цела атмосфера концерта, Миленковић одговара потврдно.

Човек се мења, не устаје сваки дан исто. Поготово када нешто изводите, када проводите деценије можда с неким делом, онда су то дело, музика и виолина једно огледало. Огледало нâс и увек нам показује какви смо у било ком тренутку, а наравно свако дело које свирамо сазрева, развија се како ми сазревамо и како се развијамо“, наводи Миленковић.

Овом приликом обележена је и двадесетогодишњица постојања камерног ансамбла из Чикага, чији директор Дростан Хол каже да је одушевљен Стефаном Миленковићем. 

Догађај је имао и добротворни карактер, припремљен је у сарадњи са хуманитарном организацијом „Лајфлајн“, а на концерту су били принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић.

„Врло сам поносан на Стефана Миленковића. Он је врло добар човек, концерт је био изузетан, као и место. Кажу да је било присутно 600 људи, и синоћ такође“, наглашава принц Александар Карађорђевић.

Идеја је потекла од породице Ненадевића из Чикага. Татјана Ненадевић је присуствовала Миленковићевом концерту још пре 30 година у Индијанаполису.

„Много је талентован, још тада је био успешан, као што је и сада, врло је популаран и талентован и познат у целом свету“, каже Ненадовићева.

Концерт је отворен композицијом Чајковског, а завршен уз тактове Марша на Дрину.

Стефан Миленковић имаће још два концерта у САД: у Њујорку и Кармелу.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво