Око 480.000 посетилаца на „Бир фесту“

Овогодишњи „Белгрејд бир фест“, 14. по реду, посетило је око 480.000 људи, док организатори процењују да је фестивал, који је синоћ завршен на Ушћу, посетило и 20.000 страних туриста.

Око 480.000 посетилаца на „Бир фесту“ Око 480.000 посетилаца на „Бир фесту“

Одржано је више од 40 концерата светских, регионалних и домаћих музичких звезда, а све је то зачињено са више од 100 укуса пива.

На отварању је наступила светска концертна атракција, британски бенд „Рудиментал“, који је одушевио публику својим енергичним наступом.

Потом су се из вечери у вече смењивале регионални и домаћи музичари: Бајага и „Инструктори“, „Дубиоза колектив“, „С.А.Р.С“, „Елементал“, „Лет 3“, Влатко Стефановски, Масимо Савић, „Психомодо поп“, „Ху си“, „Ју група“.

Уз њих су били и Звонко Богдан, „Ватрени пољубац“, „ЗАА“, „Саншајн“, Сајси Ем-Си, „Ири Еф-Ем, „Коља и гробовласници“, „Вива вокс“, као и многобројни млади и трибјут бендови.

За пет дана фестивала посетиоци су уживали у скоро 50 сати програма на две бине, диј је ову годину посебно обележио и олимпијски дух и дао додатну вредност фестивалу. Стотине хиљада посетилаца је громогласно навијало и славило медаље које су освојили наши олимпијци на 28. Летњим олимпијским играма.

Организатори истичу да су посетиоци у потпуности испоштовали појачане безбедносне мере МУП-а Србије, градских и редарских служби, тако да је фестивал протекао у најбољем реду и без и једног јединог инцидента.

Улаз на фестивал је био бесплатан, а четврти пут је организован и бесплатан превоз у Београду коме је безбедно превезено више од 30.000 посетилаца.

Акција је реализована у оквиру друштвено одговорне кампање Друштво, ко вози кући?, коју је организовала компанија „Хајнeкен Србија“, Агенција за безбедност саобраћаја и „Белгрејд бир фест“.

Први пут акција је организована и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, тако да је бесплатно и сигурно превезено неколико хиљада посетилаца и из ових градова.

Резултати друштвено одговорне кампање Бирам да рециклирам, која је спроведена осми пут, показали су да међу посетиоцима фестивала расте свест о значају рециклаже, као и о заштити животне средине, стоји у саопштењу. У оквиру те акције, која је започета на АПА „Бир гардену“, а настављена на „Бир фесту“, прикупљено је око 400 килограма лименки за рециклажу, а преостале количине материјала ће бити сортиране у рециклажним центрима Градске чистоће.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара