Немања Радуловић: Мени је музика љубав, никад не помислим да ми је посао

За Немању Радуловића музика је љубав, каже да никад не размишља о њој као о послу, тврди да му је концерт у Студентском парку био један од најзначајнијих момената у животу и радује се новом наступу пред београдском публиком почетком септембра.

Млади и већ прослављени виолиниста био је гост на Фестивалу руске музике „Бољшој“ на Мокрој Гори.

Био је гост, његов је концерт затворио Фестивал, али био је и учитељ младим музичарима који су ове године одабрани као учесници Фестивала, који је пре четири године покренуо редитељ Емир Кустурица.

Радуловић каже да је први пут био на Мокрој Гори на филмском фестивалу, а да на музички фестивал воли да дође јер је то занимљива размена искустава између младих и оних већ афирмисаних музичара, између концерата и такмичења...

„Уживање је како ти млади доносе неку свежину у наш занат, у нашу љубав, а с друге стране искусни музичари могу да поделе нешто друго с њима, и то је јако лепо и уникатно“, каже Радуловић у изјави Танјугу.

На питање да ли му је музика и даље љубав или све више постаје занат каже: „Тражио сам реч па сам рекао занат, мени је то љубав и никад не помислим да ми је то посао. Имам ту срећу да сам окружен дивним људима, мислим на све сараднике, не само на 'Дабл сенс'. То је толико вредно што ми имамо и једни другима дајемо енергију, ми смо јако срећни и богати“.

На питање има ли неко од младих људи којима је на Мокрој Гори држао мастерклас шансу да се придружи његовом тиму, Радуловић каже да се томе нада.

„Видели сте, ту је било пет сасвим различитих младих људи, свако са својим проблемима које смо покушали да решимо, и ако тиме бар добију неку инјекцију која ће им значити нешто, зашто да не“, поручује славни виолиниста.

Додаје да и сам своје проблеме углавном решава музиком, чак и кад се изнервира, како каже, склони се са стране и вежба и свира само за себе... „и боље ми је већ после 15 минута“.

У Београду ћемо га видети почетком септембра на концерту с Београдском филхармонијом, а на питање планира ли, након невероватног успеха концерта у Студентском парку, концерт у неком другом необичном простору, каже „зашто да не“.

„Музика нема граница и треба да свирамо свуда, и у студентском парку - мени је то био дефинитивно један од најважнијих момената у животу.“

А на питање коју музику слуша осим оне коју свира одговара: „Музику, не делим је по жанровима“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара