Сутра почиње „АРЛЕММ“ у Ариљу

Летња музичка манифестација „АРЛЕММ“ почиње сутра у Ариљу, а до 31. јула обухватиће концерте, радионице, предавања и низ пратећих активности, најавили су организатори.

Сутра почиње „АРЛЕММ“ у Ариљу Сутра почиње „АРЛЕММ“ у Ариљу

На отварању ће наступити славни виолиниста Стефан Миленковић и Камерни оркестар Школе за музичке таленте из Ћуприје, а до 31. јула публику очекује 10 концерата.

„АРЛЕММ“ већ седам година окупља признате педагоге и уметнике из области класичне, духовне, традиционалне и џез музике, који су спремни да деци и младима деле своја знања.

Важан сегмент ариљске манифестације је и промоција духовне музике, тако да у сарадњи са Црквено општином Ариље, већ четири године реализује се „духовни студио“ под вођством Дивне Љубојевић.

Она током „АРЛЕММ“-а ради са полазницима из целог света учећи их јединственом и само њој својственом стилу православног појања у оквиру порте цркве Св. Ахилија из 13. века, која је бисер Ариља и целе Западне Србије.

Један од најзначајнијих догађаја у оквиру „АРЛЕММ“-а је „АРЛЕММ“ арт фестивал који ће бити одржан 29. и 30. јула на Острву у сливу реке Рзав, а публику очекују наступи Мирослава Тадића, Влатка Стефановског, Мишка Плавог, Васила Хаџиманова, Дивне Љубојевић.

Сви садржаји у оквиру „АРЛЕММ“-а су бесплатни.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара