Од Сахаре до Велике Британије, уз музику и фудбал, „Егзит“ затвара капије

Док већина размишља куда на море, многи су, из свих крајева света, одлучили да одмор проведу у Новом Саду, на „Егзиту“. После четири дана музике и доброг провода, „Егзит“ сутра у јутарњим сатима затвара капије, али се журка убрзо наставља на „Си денс“ фестивалу на плажи Јаз.

Они су пушке заменили гитарама. Петроварадином раширили дух Сахаре. Побуњеници против власти у Малију на бини „Егзита“, јер музика нема границе.

Нема граница ни за бубњеве и бас-гитару чудесне „Дисциплине кичме“. Главном сценом доминирали су Британци. Путем „Ваксинса“ дошли су многи Енглези. Некима, које смо срели у новосадским хостелима назад се не иде.

Туристе из више од 60 земаља у Новом Саду уједињују домаћа штрудла и медовача.

Многи су заинтересовани за медовачу, али и да пробају друге укусе, попут крушке, кајсије и дуње. Неки не знају ни шта је мак, па им је то интересантно да пробају.

У завршници „Егзита“ уједињени музика и фудбал. Реге бина резервисана за финале Европског првенства.

Завршна церемонија на париском Сен Денију за навијаче са „Егзита“ биће реприза импресивног наступа Дејвида Гете.

Од првог до последњег дана, „Егзит“ и хуманост повезује Јован Симић. Још се памти његова акција „Асови за децу“ у којој је прикупљено 120.000 евра за помоћ малишанима оболелим од канцера. Јован се ту не зауставља.

„Сада је у плану да прикупимо што више ствари извођача који су дошли на 'Егзит' како би касније могли да направимо велику онлајн продају и прикупили новац, који ће ићи у хуманитарне сврхе. Планирано је и да наставимо акцију и помогнемо Нурдору да изгради нови хемато-онколошки центар у Нишу“, истиче Јован. 

Кад се сунце попне високо изнад тврђаве, посетиоци крећу мостом преко Дунава са Петроварадина.

Шеснаесту годину враћају се „Егзиту“, најбољем фестивалу у Европи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара