Рамбо Амадеус и „Елементал“ отварају „Миксер фестивал“

Осми „Миксер фестивал“, највећа регионална смотра креативности и иновација, биће одржан пети пут у београдском кварту Савамала, од 8. до 12. јуна под слоганом „Осетљиво друштво (Sensitive Society)“.

Програм ће, како су најавили организатори, бити снажно обојен темама родне равноправности и женског стваралаштва, друштвене једнакости, отвореног дијалога, муликултуралности и ефикаснијег решавања конфликта.

На главном стејџу, на Миксалишту у Мостарској 5, смењиваће се музичке величине из региона које су у значајној мери допринеле дефинисању балканског звука, а посебан акценат биће стављен на женско стваралаштво на пољу музике.

Тако ће првог дана фестивала, 8. јуна, на Миксалишту наступити један од најбољих концертних састава у региону, „Елементал“, као и музичар Рамбо Амадеус, чији ће гост бити Бети Ђорђевић, као и Рамбита Амадеус, коју ће први пут представити широј јавности.

Хрватски састав „Елементал“, бенд који свој звук базира на реп музици са утицајима рока, соула, фанка и регеа, уз бритке текстове и занимљиве инструменталне подлоге, по мишљењу критичара и публике, представља јединствену и оригиналну музичку појаву у региону.

Бенд који своју музику никада није сматрао производом, већ уметничким изразом, током 18 година постојања успео је да створи верну базу фанова којој се из године у годину придружују нови поштоваоци који препознају „Елеметалов“ искрен и оригиналан став, не само према музици, него и према друштвеним збивањима који се тичу свих нас.

Осим што су врсни студијски музичари, „Елементал“ се током година доказао као један од најбољих концертних бендова с обзиром да је приоритет састава близак однос са публиком.

Рамбо Амадеус, „шармантни краљ шаљивог попа“, иза себе има 13 самосталних албума и више компилација, заједничких и „живих“ издања, а недавно је публици представио и најновији студијски албум Врх дна, на којем представља сатиричне текстове о судбини „малог човека у вихорима живота, лутајући кривудавим богазама балканског друштва“.

Нумере са новог албума, као и старије песме, публика ће имати прилику да чује на главној бини „Миксер фестивала“ 8. јуна, када их Рамбо, у свом препознатљивом стилу, неће репродуковати дословно, већ уз здраву дозу импровизације, хумора и изненађења.

Улазнице за први дан „Миксер фестивала“ доступне су на свим продајним местима „Гигстикса“ по претрподајној цени од 900 динара до 15. маја. Од 15. маја цена улазнице биће 1.200 динара.

Целокупан списак извођача на главној бини у Мостарској 5, као и на бини у Миксер хаусу биће откривен ускоро, када ће у продаји бити доступан и петодневни комплет улазница за целокупан музички програм „Миксер фестивала“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се