Есма Реџепова и „Мостар севдах ријуњон“ на „Миксер фестивалу“

„Миксер фестивал“, највећа регионална смотра креативности и иновација, одржава се осми пут од 8. до 12. јуна.

У оквиру музичког програма фестивала, у „Миксалишту“ ће наступити многи музичари из региона, а организатори су посебно поносни на наступ састава „Mостар севдах ријуњон“ (Mostar Sevdah Reunion), којем ће се као специјална гошћа придружити краљица ромске музике, Есма Реџепова.

Познати састав ће са Реџеповом, за коју многи кажу да је најлепши глас Балкана, наступити 12. јуна, последњег дана „Миксер фестивала“.

Током више од пет деценија рада, Реџепова може да се похвали наступима на најзначајнијим светским фестивалима, освојеним бројним наградама, богатим хуманитарним радом и доприносу општем бољитку друштва.

Такође, певачица је носилац је Уницефове награде, а у два пута је била номинована за Нобелову награду за мир.

Слоган овогодишњег фестивала биће „„Осетљиво друштво“, и бавиће се темама родне равноправности и женског стваралаштва, друштвене једнакости, отвореног дијалога, муликултуралности и ефикаснијег решавања конфликта.

Улазнице за последњи дан „Миксер фестивала“, 12. јун, доступне су на свим продајним местима „Гигстикса“ („Миксер хаус“, књижаре „Вулкан“, „Корнер шопови“) по претпродајној цени од 900 динара до 15. маја, након чега ће улазнице коштати 1.200 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије