Дифур и његов музички универзум у Дому омладине

Давид Дифур, познатији под уметничким именом D-Track, представиће се вечерас у Клубу Дому омладине, а његов наступ је ретка прилика да се београдска публика упозна са веома виталном, узбудљивом и аутентичном канадском хип-хоп и песничком слем сценом.

Дифур и његов музички универзум у Дому омладине Дифур и његов музички универзум у Дому омладине

D-Track је канадски слем песник и хип-хоп уметник, присутан на сцени више од 10 година.

Пажњу јавности и критике скренуо је својим првим соло албумом Повратак у чисто стање.

Његов други албум Предјело проглашен је за један од 25 најбољих у 2008. години према мишљењу утицајне радио емисије Bande-a-Part и изабран је за најбољег слам уметника Квебека 2013. године.

На светском такмичењу слем песника у Паризу 2014. године освојио је четврто место.

Дифур је слем поезијом почео да се бави из знатижеље.

„У мом родном граду 2006. године почела су слем такмичења и због савета пријатеља сам одлучио да одем и видим о чему је реч. Желео сам да урадим нешто другачије на хип-хоп сцени, те је рецитовање поезије на овај начин био велики изазов за мене“, објаснио је Дифур, преноси ДОБ.

Канадски музичар је приметио да се музички укуси брзо мењају.

„Стижу нове генерације хип-хоп талената које немају исте идоле као ја када сам тек почео да се бавим музиком. Данас је изазов да себе промовишеш на сцени, а да у исто време испратиш нове трендове и начине креирања музике“, истакао је музичар.

Дифур наглашава да слуша разноврсну музику и да су различити уметници, не само из хип-хоп сфере, имали утицај на његов рад.

„Доста читам и немам предрасуда ка другим уметничким правцима. Не могу одабрати само једну особу, јер има толико талентованих музичара који су ме инспирисали, попут Кендрика Ламара и Џеј Кола, као и франкофоних уметника Феликса Леклерка и Џорџа Брасенса. Осим њих ми је велика инспирација био и Милан Кундера. Моје стваралаштво је заправо обликовало интересовање за много различитих области“, испричао је Дифур.

Публици ће вечерас представити своје песме. „Чућете моје музичке нумере, моју гитару, фристајл и доста изговорених речи. Моја сет листа полази од различитих боја и допушта публици да се упозна са мојим музичким универзумом“, најавио је Дифур.

Концерт се организује у сарадњи са Амбасадом Канаде, у оквиру месеца Франкофоније, а улаз је слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара