Миливојевић, Паркова и „Пaреира трио“ вечерас на „Гитар арту“

Српски гитариста Слободан Миливојевић, Кјуе Парк и Јужне Кореје и „Рикардо Пареира трио“ наступиће вечерас у Дому омладине Београд у оквиру 17. „Гитар арт фестивала“.

Миливојевић је рођен 1980. у Книну, дипломирао је класичну гитару са највишом оценом на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Срђана Тошића.

На Универзитету Индијана у Блумингтону завршио је последипломске студије, а тренутно завршава докторске студије на ФМУ.

Добитник је више награда, свирао је у земљи и иностранству, активан је и као камерни музичар и тренутно ради у Музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду.

Паркова је са три године почела да учи гитару, са девет је освојила прву награду на националном такмичењу у Кореји. Студирала је код водећих јапанских класичних гитариста у Токију и дипломирала на Факултету музике и примењених уметности у Бечу.

Добитница је великог броја награда широм света.

Београдској публици ће се представити и португалски музичари Рикардо Пареира (португалска гитара), Ваниа Конде (глас) и Марко Оливеира (акустична гитара и глас).

Пареира је образовање у области фадо музике и гитаре почео да стиче унутар своје породице, а затим наставио на Конзерваторијуму у Португалији.

Поред соло каријере, сарађивао је са пзонатим извођачима фада и португалске традиционлане музике, радио је и са италијанским музичарима, а његов први албум посвећен Фернанду Алвиму сматра се једним од најважнијих снимака дела великих композитора из историје португалске гитаре у новије време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара