Читај ми!

Вучић сутра са предстaвницима „Егзит“ фестивала

Премијер Србије Александар Вучић састаће се 16. фебруара са представницима „Егзит“ фестивала.

Вучић сутра са предстaвницима „Егзит“ фестивала Вучић сутра са предстaвницима „Егзит“ фестивала

Састанак премијера Србије и представника фестивала „Егзит“ биће одржан у Влади Републике Србије у уторак, са почетком у 10 часова, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Оснивач и директор „Егзита“ Душан Ковачевић са сарадницима састаће се са Вучићем, у тренутку у коме фестивал добија међународна признања, али мора да обезбеди и стабилно финансирање у складу са статусом за који се изборио.

„Егзит“ је ових дана добио и награду за најбољи музички фестивал у Европи у избору европске туристичке организације "European Best Destinations", што је, по речима Ковачевића, још један доказ колико је тај фестивал цењен у свету.

„Та награда има посебну тежину у друштвено-економском смислу“, каже Ковачевић и додаје да она од пре две године, за најбољи велики музички фестивал у Европи, има значај у музичком свету, те да обе награде заједно чине једну целину која описује „Егзит“ и као музички и као друштвени догађај који се у Европи види као најбољи у обе области.

Mеђутим, „Егзит“ не може постојати без подршке државе, истиче Ковачевић, јер је реч о великом фестивалу, који је у рангу са највећим европским фестивалима, али чији су буџети десетоструко, па и више пута већи, а цене улазница од 200 до 400 евра, док се цене улазница за „Егзит“ крећу око 50 евра.

Ковачевић зато сматра да би 10-годишњи уговор између фестивала и Републике Србије обезбедио дугорочну сигурност одржавања тог фестивала на Петроварадинској тврђави, истакавши да верује да ће тај уговор ускоро бити потписан. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара