Пажња Гремија на Кендрику Ламару

Репер Кендрик Ламар налази се на челу Греми награда са водећих 11 номинација и приликом да уђе у историју уколико освоји награду за албум и песму године – категорије у којима се традиционално избегавало да хип-хоп уметници буду номиновани.

Пажња Гремија на Кендрику Ламару Пажња Гремија на Кендрику Ламару

У историји Гремија, дугој 58 година, само су два хип-хоп албума икада освојила главну награду у музичкој индустрији за албум године – The Miseducation of Lauryn Hill уметнице Лорин Хил 1999. године и Speakerboxxx/The Love Below „Ауткаста“ 2004. године.

Ниједна реп песма није освојила Греми награду за песму године.

Ламаров албум To Pimp A Butterfly забележио је велики комерцијални успех, а добио је и врло добре критике. Само у САД продато је око пет милиона примерака прошле године, и налази се на врху листе најбољих албума 2015. године магазина Ролингстон.

Часопис је Кендриков албум назвао „огромним и епским, који садржи најагресивнију музику за журке“.

„Кендрик Ламар постаје важан глас на веома суштински начин“, изјавио је Брајан Хијат за Ролингстон, додајући да ће бити јако узбудљиво ако стварно освоји награду за албум године.

Ламар се суочава са озбиљном конкуренцијом – албумом Тејлор Свифт 1989, кантри уметником Крисом Стејплтоном и његовим албумом Путник (Traveller), новом звездом The Weeknd са албумом Beauty Behind the Madness и блуз-рок групом "Alabama Shakes" са албумом Звук и боја (Sound & Color).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара