Читај ми!

Ускоро нови албум Џефа Баклија

Скоро 20 година после његове смрти, откривени су досад непознати снимци Џефа Баклија, америчког музичара који је ушао у легенду иако је за собом оставио само један студијски албум, "Grace" из 1994.

Ускоро нови албум Џефа Баклија Ускоро нови албум Џефа Баклија

Баклијева дискографска кућа најавила је данас да ће нови албум, под насловом You and I, изаћи 11. марта.

У саопштењу „Колумбија рекордса“ се наводи да је реч о материјалу о ком готово нико није ништа знао и о којем не постоје ни „бутлег“ снимци.

Главна од 10 нумера на албуму биће оригинална песма Dream of You and I, коју продуценти описују као „мистериозну и узнемирујућу мелодију, која преноси дубоко интимну и личну атмосферу албума“.

Како преноси АФП, албум је састављен од првих снимака које је Бакли направио 1993. године у њујоршком студију продуцента Стива Адабоа.

На њему ће се наћи и прва верзија његовог највећег хита, "Grace", као и неколико обрада песама попут Just Like a Woman Боба Дилана, I Know It's Over „Смитса“ и Night Flight састава „Лед цепелин“.

Препознатљив по свом етеричном гласу, Бакли се сматрао једним од најперспективнијих извођача своје генерације, поготово након изласка његовог деби албума Grace који се продао у више од два милиона примерака широм света.

Велику популарност стекао је и обрадом песме Hallelujah Леонарда Коена. Међу његовим највећим хитовима су и Lover, You Should've Come Over, Dream Brother, So Real и Eternal Life.

На врхунцу своје каријере, Бакли се утопио у 30. години 1997. у Мемфису док је пливао у једној од притока Мисисипија.

Један од сведока је рекао да су последње Баклијеве речи биле речи песме групе „Лед цепелин“ Whole Lotta Love коју је певао док је улазио у воду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво