Читај ми!

Сви хоће на „Будућност џеза“

Дан уочи почетка 31. Београдског џез фестивала, зна се да ће концерти бити посећени – већ је продато 211 комплета улазница и 5.000 појединачних карата, а организатори су поносни што ће наступе више од 80 уметника из читавог света пратити и 18 иностраних новинара.

Сви хоће на „Будућност џеза“ Сви хоће на „Будућност џеза“

Програмски менаџер Београдског џез фестивала, Драган Амброзић, рекао је да су се овогодишњим програмом окренули младим снагама џеза и новим правцима како би одговорили на интересовање младе публике.

Амброзић је из богатог и разноврсног програма фестивала издвојио Мигела Зенона, пореклом из Порторика, јапанску пијанисткињу Хироми која „представља својеврстан феномен“ и авангардни бенд из Турске "Soyut Boyut" као примере џеза 21. века.

„Нудимо поглед на то како ће се развијати џез у будућности“, истакао је Амброзић и најавио да ће дански састав "The Firebirds" имати наступ и на Београдском сајму књига са циљем да „отворе џез широј публици, која посећује друге манифестације“.

Вокална солисткиња Јелена Јововић, која ће 29. октобра у Дому омладине представити свој нови пројекат "Jazz Junction" као поруџбину фестивала, истакла је значај тога што Београдски џез фестивал ставља у фокус домаће уметнике и најавила џем сешн у „Битефарт кафеу“ као својеврсну интеркултурну размену.

Бубњар Владимир Костадиновић, учесник сутрашњег концерта Showcase младих српских џез нада, најављен као представник српске џез дијаспоре, честитао је организаторима на избору бендова.

„Различитим музичким искуствима пружамо публици прилику да развија свој укус и разликује традицију и савремени звук“, објаснио је Костадиновић.

Под слоганом „Будућност џеза“, до 1. новембра у Дому омладине и Дому синдиката, представиће се на 18 концерата, музичари из САД, Аустрије, Данске, Италије, Немачке, Норвешке, Португалије, Шпаније, Шведске, Турске, Јапана, Хрватске, Словеније и Србије.

Улазнице за 31. Београдски џез фестивал продају се по ценама од 500 до 1.200 динара.

Цена комплета за главни програм кошта 4.400, а цена комплета за поноћни програм 1.500 (претпродаја) и 2.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво