Срећно, Бојана!

Наша Бојана Стаменов ће се са представницима 26 земаља вечерас борити за победу на 60. „Песми Евровизије“ у Бечу. Директан пренос на РТС 1 и РТС Сателит од 21 час и „из часа у час“ на Интернет порталу РТС-а.

Срећно, Бојана! Срећно, Бојана!

Бојана је фаворит обожавалаца „Евросонга“ и новинара, а кладионице указују да велике шансе на победу има шведски кандидат Манс Зелмерлев, италијански трио „Ил Воло“, као и Рускиња Полина Гагарина.

„Моје срце је препуно, ја сам пресрећна... Таква подршка са можда још мало напора за суботу вече... Друго нам ништа не треба! Само да се сви још мало напрегнемо да то буде још мрвицу, јер ово је било савршено. Ја ћу бити пресрећна! Свима хвала на подршци“, рекла је Бојана за РТС пред вечерашње финале.

Током јучерашњег дана одржане су последње пробе за финале, а и наступ пред стручним жиријем, који учествује у доношењу одлука.

Бојана ће наступити у првом делу финала, под бројем осам.

Финално вече отвориће Словенија, а затворити Италија, а у њему учествују Француска, Израел, Естонија, Велика Британија, Јерменија, Литванија, Србија, Норвешка, Шведска, Кипар, Аустралија, Белгија, Аустрија, Грчка, Црна Гора, Немачка, Пољска, Летонија, Румунија, Шпанија, Мађарска, Грузија, Азербејџан, Русија, Албанија.

Иначе, овогодишњи „Евросонг“ има 40 земаља учесница, а први пут је учествовала и Аустралија, која већ више деценија прати „Песму Евровизије“ и добила је могућност да ове године равноправно учествује у овом европском такмичењу.

Одлуку о победнику доносе публике и стручни жири, при чему ће однос бити пола-пола.

Право гласа имаће гледаоци из свих 40 земаља учесница, који ће за свог фаворита моћи да гласају путем СМС.

Композитор песме са којом представница Србије Бојана Стаменов наступа у Бечу, Владимир Граић, сматра да је примарни циљ остварен, а то је улазак у финале, али да је сада лествица померена навише, што је логично.

„Сад нам остаје доста још тога да урадимо у финалу, али се надам добром, видим да су реакције сјајне, како овде тако и у нашој драгој Србији, а богами видим и да друштвене мреже 'горе' од добрих информација. Подржавајте нас и даље и пратите и гледајте, сигурно ћемо оправдати ваша очекивања“, рекао је за РТС.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара