Читај ми!

„Нишвил“ прославља 20 година!

Јубиларни 20. међународни џез фестивал „Нишвил“ почиње вечерас, а наредних пет дана на седам бина у и око нишке тврђаве наступиће 560 извођача из 20 земаља.

Током фестивала је најављено одржавање 80 концерата, од којих ће један бити и у Београду, на Коларцу, 16. августа.

Звезде прве вечери су чувени француски извођачи циганске музике Дорадо Смит, амерички састав "The Cookers" и једна од највећих џез певачица данашњице Бразилка Тања Марија.

Друге вечери фестивала, у петак, биће то чувена саксофонисткиња коју је публика „Нишвила" већ имала прилике да слуша, Кенди Дaлфер, затим "Brussels Jazz orchestra", Влатко Стефановски и Мирослав Тадић.

За суботу је најављен спектакуларан наступ хора „Вива вокс“, а извођачи који су у последњих месец дана највише помињани су „Блус брадерс оркестра“, који ће затворити фестивал у недељу, 17. августа.

Биће одржане и бројне пратеће манифестације, музичке радионице и изложбе. Очекује се да фестивал посетити око 100.000 љубитеља џез музике. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво