Јубиларни 20. „Нишвил“ стартује 14. августа

„Нишвил“ џез фестивал представиће од 14. до 17. августа 560 извођача из 20 земаља, а на седам сцена биће организовано 80 концерата.

Директор „Нишвил“ џез фестивала Иван Благојевић рекао је на конференцији за новинаре у Културном центру Београда да ће фестивал гостовати и у Београду у суботу 16. августа, када ће на Коларцу наступити „Брисел џез оркестар“ и домаћи бенд „Ејот“.

Благојевић је рекао да ће манифестација којој је 2009. године додељен статус националног значаја, ове године бити организована без подршке Министарства културе и информисања. Благојевић је рекао да ће на фестивалу у Нишу поред главног програма бити организовани и бесплатни пратећи садржаји које сваке вечери посети више од 20.000 људи.

Он је најавио да ће певачици Нади Павловић бити уручена награда за животно дело, а „Нишвил“ џез фестивал поклониће јој и новчани износ једне националне пензије.

Према његовим речима, ове године фестивал ће бити организован на терет техничке екипе којој тек треба да буду исплаћени хонорари за прошлу годину, док се све обавезе према извођачима измирују беспрекорно.

Благојевић је додао да је први пут ове године фестивал подржала и Европска унија, уз чију је помоћ организован програм и формиран оркестар са 50 средњошколаца свих националности из градова са југа Србије, који ће наступити на „Нишвилу“.

Као и ранијих година, сви извођачи гостују на фестивалу први пут, осим Кенди Далфер која ће у петак 15. августа имати трећи наступ на „Нишвилу“, а биће организован и омаж недавно преминулом џез музичару Миши Бламу, навели су организатори.

На отварању фестивала у четвртак 14. августа наступају „Моба фит“ Оливера Катића, Валyа Балканска и „Оркестар 101“, Каба Гаиди из Бугарске, амерички „Кукерси“, Дорадо Шмит из Француске, бразилска певачица Тања Марија и румунски „Цуралија“ оркестар.

„Нишвил“ џез фестивал организовао је данас у подне испред Културног центра Београда и наступ нишког блуз и ритам састава „Џем Стејшн“, као најаву фестивала и београдског концерта „Брисел џез оркестра“ на Коларцу 16. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво