Читај ми!

„Бир фест“, 12. пут

На листи извођача 12. „Бир феста“ налазе се велика светска, регионална и домаћа музичка имена. Почетак фестивала пива и музике означиће Си Ло Грин 13. августа на Ушћу.

На отварању 12. „Бир феста“ наступиће светска звезда, добитник пет Греми награда Си Ло Грин, који у Београд долази уз помоћ амбасаде САД.

Првог дана фестивала, публику ће забављати српски бендови „Блек бокс“, „Лав хантерс“, из Хрватске „Парни ваљак“ и „Феликс да хаускет“ из САД.

Посетиоце пивског фестивала 14. августа забављаће српски бендови "Real Tribute", „Гарави сокак“, Бајага и „Инструктори“, "Sharks, Snakes & Planes", „Бeд копи“.

Дан касније, на 12. „Бир фесту“ у музичком програму наступиће музичари из Србије "RockFelers", Сања Илић и „Балканика“, „Атеист реп“, „Гоблини“, гости из БиХ популарни „Плави оркестар“ и Дарен Емерсон из Велике Британије.

Београђане и њихове госте из земље и света очекује изузетно богат музички програм током викенда.

"GodDamn", "Faith No More Tribute Band", „Канда, Коџа и Небојша“, прљави инспектор Блажа и „Кљунови“, „Ортодокс келтс“, „Биг бенд“ Дејана Петровића из Србије, „Хладно пиво“ из Хрватске и Едо Маајка из БиХ на списку учесника су за 16. август.

У недељу наступају "Night Train Blues Band", "Niagara", "Di Luna Blues Band", Биља Крстић „Бистрик оркестра“, „Ван Гог“, „Ју група“, „Дарквуд дуб“ и С.А.Р.С.

Градски менаџер Горан Весић, на завршној конференцији за новинаре у Дому омладине Београда рекао је да је највећи пивски фестивал у југоисточној Европи, од оснивања 2003. године, место дружења и толеранције, а да има изузетан значај за српску престоницу.

„Уз Београдски маратон, највећа градска манифестација, 'Бир фест' је постао заиста симбол Београда, има озбиљан потенцијал и ми ћемо побољшати понуду како бисмо привукли још више страних туриста“, истакао је Весић.

Према његовим речима, већ 11 година овај фестивал посети у просеку 700.000 посетилаца од којих су бројни из региона, Европе и света. Инострани гости просечно потроше 60 евра и у градску касу се слије седам милиона евра од страних туриста.

Осим економске добити, за управу града је важна добит у имиџу Београда која је немерљива, страни туристи и бројни новинари који прате „Бир фест“ шаљу у свет позитивну слику о граду и Србији, оценио је Весић.

Градски менаџер је најавио да ће Град, заједно са републичким органима, полицијом, на овогодишњем фестивалу спроводити две акције које су веома важне да би се сачувала позитивна атмосфера: контролисаће се забрана продаје алкохолних пића малолетним посетиоцима и издавање фискалних рачуна.

У обезбеђивање посетилаца биће укључене и специјалне јединице МУП-а за откривање експлозива и наркотика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара